Jonge Heren

jonge heren 001

Een vierdelige programma-serie waarin negen jongens van 15 tot 19 jaar open en oprecht praten over verliefdheid, relaties, seks en zelfvertrouwen. 
De verschillende gespreksonderwerpen worden opgevrolijkt door animaties van Michiel Hoving.

logo ikon 

scannen0005 scannen0004 scannen0006 scannen0007 scannen0008 scannen0009 scannen0010

Jonge Heren afl 1: over hun eigen lijf, het ideale meisje en seksuele opwinding” (24 min.)

bekijk deel 1: 

jonge heren afl 3 07

Jonge Heren afl 2: over de invloed van porno, zelfbevrediging en vriendschap” (25 min.)

bekijk deel 2: 

jonge heren afl 3 06

 Jonge Heren afl 3: over romantiek en over het versieren van jonge dames” (24 min.)

bekijk deel 3: 

Jonge Heren afl 4: over verkering, liefdesverdriet en over de Eerste Keer” (25 min.)

bekijk deel 4: 

scannen0001 scannen0002  scannen0012  Hoving-600x350

makers: 

research:  Annemies Gort,  Michel Kapteijns
gesprekken: Marjo Ouddeken
camera:  Albert van der Wildt
geluid:  Thanassis Pliakis
geluidsnabewerking: Jan de Kruijff, Huibert Boon
productie-assistentie: Natalie de Haan
montage: Vera Jong
animaties: Michiel Hoving
stemmen: Bob Fosko, Michiel Hoving, Bart Vleming, Ella Timmers, Jeroen Klaver
eindredactie IKON: Lioni Schrederhof 
samenstelling, regie & productie: Michel Kapteijns

reacties van kijkers:

“Ik wil effe zeggen dat Jonge Heren een onwijs tof programma is”    (Megiza Emanuel)

“Ik ben zeer onder de indruk van het programma Jonge Heren. Geweldig programma. De wijze waarop deze jongens hun gevoelens durven tonen, vind ik bewonderenswaardig” (Dick Stokkel)

“Jonge Heren werkt prima in groepsgesprekken. Elke uitspraak vormt de openingszin van het delen van persoonlijke ervaringen. De van de muur vallende posters zijn voor jonge militairen zeer herkenbaar en zorgen voor een gulle ontspannende lach” (Jan van der Steen, legeraalmoezenier)

“Mijn complimenten voor het programma Jonge Heren. Erg interessant en leerzaam. Je krijgt inzicht in de gedachtewereld van jongens en dat is iets waar je in het dagelijkse leven niet zo gemakkelijk toegang tot krijgt. Ik zie het als een taboedoorbrekend programma” (Jolande Meyer)

de pers over Jonge Heren:

“De pest van jongerentelevisie is dat jongeren er niet naar kijken. Waar door wanhopige omroepen de camera nog harder te laten zwiepen, de montage zenuwtergender te maken en ongein koning laten kraaien. Dan is daar Jonge Heren, met een openhartigheid die zowel innemend als aandoenlijk is. Als je ze ziet en hoort, begrijp je zowaar waarom meiden op hen vallen. In die zin zijn ze te benijden, het is zeker dat er nog veel stil leed bestaat rond dit terrein van gruwel en verrukking”
De Groene Amsterdammer

“Dit is een serie waarover gesproken gaat worden en die ook thuis kans geeft op napraten over een onderwerp dat soms moeilijk aan de orde komt”  
Kiezels

“De manier waarop ze erover praten is openhartig, eerlijk en stemt optimistisch want in het algemeen blijken hun ideeën over seks onbekrompen en geëmancipeerd”
VPRO-gids

“Dit programma is erg grappig maar tegelijkertijd liegt het er niet om. Jongens van nu hebben te maken met krachtige sterke meiden. Hebben jongens eigenlijk wel een antwoord op die girlpower? Kijken”              
VARA tv magazine

“Daar waar commerciële omroepen omroepen de voorkeur geven aan erotische beelden, kiezen de publieken voor een goed gesprek. Met een openheid die van Jonge Heren meer maakt dan het zoveelste programma dat draait om seks”
NCRV-gids

“Grappig en niets verbloemend. Jonge Heren geeft een goed beeld van wat er in de hoofden van pubers en adolescenten omgaat, laat zien en horen dat jongens serieus over seks kunnen en willen praten en er ook over nadenken. De open wijze waarop dit gebeurt geeft dit programma een meerwaarde boven soortgelijke uitzendingen”                
Gooi en Eemlander